Cartofi taranesti la tigaie

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 16 Mai 2018 | 9111 vizualizari

 

În urmă cu câteva zile am văzut rețeta video de cartofi țărănești a Oanei și m-am gândit că e o idee excelentă, ușor și rapid de pus în practică. A ieșit o mâncare foarte gustoasă și bună, care nu a rămas doar o garnitură, așa cum era inițial, ci alături de niște pepeni murați a devenit un fel principal sățios și complet.
Mulțumesc frumos, Oana, pentru idee!

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi roz medii
  • 200 grame de kaiser
  • 4 cepe verzi
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 legătură de pătrunjel
  • ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi taranesti la tigaie:

Cartofii se spală, se fierb în coajă, se curăță și se taie cubulețe, după care se rumenesc frumos în tigaie, în ulei suficient. Când s-au rumenit frumos, se transferă cu o paletă în alt vas, bine scurși de ulei și se lasă în așteptare.

Se curăță cepele, se spală, se taie rondele și se călesc ușor în uleiul în care s-au rumenit cartofii.

Kaiserul se taie felii subțiri și înguste, după care se pune în tigaie, peste ceapă, ca să se înmoaie și el puțin.

Ardeii grași se spală, se curăță de cotoare și de semințe, se taie julienne și se călesc în tigaie, odată cu celelalte legume.

Se aleg. se spală și se taie mărunt frunzele de pătrunjel.

Când legumele s-au înmuiat în tigaie, se adaugă și cartofii rumeniți, se condimentează cu sare și piper, se amestecă ușor, se presară frunzele tocate de pătrunjel, după care se poate servi deja, ca garnitură, sau chiar ca fel principal, cu murături asortate.

TIPS-URI

1

Alegeți cartofi roz, care fierb bine și nu se terciuiesc.

2

Înainte de a căli ceapa și ardeii grași, rumeniți frumos cartofii fierți și tăiați cubulețe, în ulei suficient și la foc mic.

3

Nu prăjiți prea tare cepele, ca să nu se ardă și să devină amare, ci înmuiați-le doar puțin, până devin transparente și cu gust dulce.

4

Amestecați ușor în tigaie toate ingredientele, ca să-și păstreze forma și să nu se terciuiască.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi taranesti la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

RODIMUR 1

16.05.2018, 20:07

Mă bucur mult, Madi, că-ți plac...!

oanapl 1

19.05.2018, 23:05

Ce buni sunt!

RODIMUR 1

19.05.2018, 23:46

Da, Oana, sunt tare gustoși, sățioși și ușor de preparat! Mulțumesc mult!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi crantzaniti cu usturoi si ementaler